Články

Rozšírené filtrovanie
stats__label__articles
435_20231113_183731.jpg

Proti Capitolu ozbíjaní o bod

Neubehlo ani 5 dní odkedy sme porazili mestského rivala z Tsunami Záhorská Bystrica, aby sme v deviatom kole najvyššej slovenskej florbalovej súťaže odohrali ďalšie bratislavské derby, tentokrát proti Capitol Bratislava. Minuloročný nováčik extraligy sa pred zápasom nachádzal na poslednom mieste tabuľky, hoci v posledných štyroch zápasoch dokázal tri z nich doviesť do predĺženia a vo štvrtom prehral o gól. Vedeli sme teda, že sa nejedná o žiadneho „otloukánka“ a Beriac do úvahy aj naše minuloročné vzájomné zápasy, kedy sme raz vyhrali a raz prehrali, sme sa na tohto súpera pripravovali rovnako zodpovedne, ako na každého iného. Katastrofálna tretia tretina však znamenala, že „NHL týždeň“ zakončíme len s ôsmymi bodmi.

434_20231104_012123.jpg

V bratislavskom derby úspešnejší námorníci

Netradične v stredu v deň sviatku všetkých svätých sme v druhom zápase v rámci „NHL týždňa“ privítali na našej domácej palubovke v Záhorskej Bystrici domáceho súpera Tsunami Záhorská Bystrica. Z posledných piatich konfrontácií s našim „mestským“ rivalom sme dokázali zvíťaziť len raz, avšak to nič nemenilo na tom, že sme si na veľmi kvalitného a technicky vybaveného súpera od začiatku verili. Diváci mali možnosť sledovať zápas na vysokej úrovni, ktorý napĺňal všetky kritériá play-off zápasu. Ani jeden súboj nebol vypustený, bojovalo sa o každú loptičku. Napriek tomu, že sme sa až do konca druhej tretiny na súpera doťahovali a že prvýkrát sme brankára súpera prekonali až v 25. minúte, sa nám podarilo zápas priviesť do víťazného konca.

433_20231101_124318.jpg

Nováčik dokázal držať krok len dve tretiny

Po reprezentačnej prestávke čakala mužov cesta do Detvy, kde v rámci siedmeho kola najvyššej slovenskej florbalovej súťaže nastúpili proti miestnym Joxerom. Boli to práve Podpoľanci, ktorým sa minulú sezónu podarilo vyhrať prvú ligu a premiérovo v klubovej histórii nazrieť za brány extraligy. Na nováčika si v doterajšom dianí počíňali veľmi úspešne, keď z prvých šiestich extraligových konfrontácii vyhrali tri. Počas dlhoročného pôsobenia v nižšej súťaži ich zdobila hlavne precízna osobná obrana a tvrdá fyzická hra v súbojoch na mantineloch. Práve na tieto herné prvky nás musel tréner Horecký v rámci jeho detailných predzápasových analýz súpera dôkladne pripraviť.

430_20231016_173041.jpg

Nižná vyprevadená s 12-gólovou nádielkou

Florbalovo bohatý víkend, kedy bolo vyslaných do akcie okrem mužského áčka aj niekoľko ďalších vekových kategórií, odštartovalo pre naše farby šieste kolo mužskej extraligy, v ktorom sme „skrížili bakuľe“ s FBK Nižná. Súpera z Oravy veľmi dobre poznáme, nie len pre to, že niekoľko jeho hráčov v minulosti obliekalo, resp. stále oblieka liďácky dres, ale hlavne pre to, že to bola práve FBK Nižná, porážkou ktorej sa Lido v sezóne 2021/2022 po päťzápasovej bitke z pozície underdoga prvýkrát v histórii klubu prebojovalo do semifinále mužskej extraligy. Na tieto výsledky sme však v sezóne 2022/2023 neboli schopní nadviazať a Nižnej sme podľahli ako v domácom prostredí (4:9), tak aj vonku (3:5).

429_20231011_191117.jpg

Sľubne vyzerajúci úvod na body u majstra nestačil

V piatom kole extraligy mužov sme čelili protivníkovi, spomienky na ktorého ešte aj dnes trhajú zo sna nejedného liďáckeho fanúšika. Našim súperom bol slovenský šampión z posledných dvoch sezón a zároveň tím, ktorý nám v sezónach 2021/2022 a 2022/2023 vystavil stopku v semifinále play-off a dvojnásobne nám tým zabezpečil nepopulárnu zemiakovú priečku v konečnom poradí extraligy. Z historicky prvých semifinálových sérií, do ktorých sa Lido za svoju 21-ročnú existenciu prebojovalo, nás zverenci Jána Holovku vyprevadili po jednoznačných výsledkoch 2x 3:0 na zápasy. Florbalistom 1. FBC Trenčín sme teda mali čo vracať a o motiváciu v kabíne určite nebola núdza.

101_20230711_153655.jpg

Zhodnotenie sezóny mládeže od šéftrénera Jakuba Horeckého

Pred uplynulou sezónou 2022/2023 sme vám oznámili príchod nového člena do nášho Lido tímu v osobe Jakuba Horeckého na pozíciu trénera A-družstva. Okrem trénovania nášho elitného družstva, ktoré pod vedením nového trénera zopakovalo dosiahnutie 4. miesta v mužskej extralige, sa Jakub stará ako šéftréner aj o nastavenie klubovej metodiky a smerovanie tréningového procesu. Po jeho prvej sezóne v pozícii šéftrénera sme sa ho spýtali ako hodnotí sezónu 2022/2023.

Späť na Klub